به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، شب گذشته در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران، گفت: ماه رمضان برای افرادی که خدا، در زندگی آنها کمرنگ شده است و از معبود خود دور شده اند، فرصت مناسبی برای آشتی با خالق متعال و جبران گذشته است.
وی افزود: خداوند در ماه رمضان برکات و نعمات رابه حراج گذاشته است؛ به طوری که در غیر از ماه باید بیش از 6هزار آیه بخوانیم تا قرآن را ختم کنیم، ولی در این ماه با قرائت یک آیه، ثواب یک ختم قرآن را می بریم.
این استاد حوزه ادامه داد: در این ماه، نفس کشیدن جزو اذکار و پاداش ها محسوب می شود می توانیم فاصله ها را جبران کنیم و به بهشت نزدیک شویم.
* عوامل محرومیت از سفره اطعام الهی
وی با اشاره به محرومیت برخی افراد از نعمات ماه مبارک رمضان، گفت: یکی از عوامل محرومیت از سفره اطعام الهی، کفران نعمت است و اگر انسان ها از این نعمات استفاده نکنند ، دچار محرومیت می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به آیاتی از سوره الرحمن، ابرازداشت: خداوند در قرآن می فرماید" انسان ها چگونه می خواهند نعمت هایی که به آنها عطا شده را تکذیب کنند"؛ زیرا همه نعمت ها از آن خداوند است و اگر جوانی از نعمت شور و علم و زیبایی و امنیت در راه درست استفاده نکند، مرتکب کفران نعمت شده است؛ براین اساس مساله کفران نعمت تنها در الحمدالله گفتن نیست بلکه باید از نعمت های خداوند در راه حلال بهره ببریم.
وی با اشاره به این که با مشاهده تاریخ می بینیم، تمام ملت هایی که دچار کفران نعمت شده اند، ضرر کرده و نابود شده اند؛ افزود: مردم مدینه و کوفه قدردان نعمت ولایت نبودند ،؛ به طوری که قدرحضرت زهرا(ع)، امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را ندانستند وگرفتارجلادانی چون حجاج بن یوسف شدند .
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: براساس روایات، پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) نعمت هایی بودند کسی قدر آنها را ندانست؛ امام زمان(عج) ازنعمت های بزرگ الهی است که از سوی مردم کفران می شود؛ ولایت نیز نعمتی است که در روز قیامت ازبندگان برای سهم بردن از آن، سوال می شود؛ حال سوال اینجاست تا چه اندازه موجبات رضایت امام زمان(عج) را فراهم کرده ایم؟
وی با اشاره به نحوه یاری کردن امام زمان(عج) اظهارداشت: یاری کردن امام عصر(عج) در گناه نکردن است؛ بنابراین اذیت و آزار مردم و مومنان، موجبات ناراحتی حضرت را فراهم می کند.
*حرص و طمع زمینه ساز سقوط انسان
این استاد حوزه، حرص و طمع را دومین عامل محرومیت انسان از برکات و نعمات الهی برشمرده و گفت: انسان، با حرص و طمع، دچار محرومیت و سقوط می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه، وسوسه ها را از دیگر مسایلی دانست که انسان را از لذت عبادت و بندگی محروم می کند، اذعان داشت: یکی از راه هایی که شیطان برای محروم کردن بندگان ازفیض عبادت به کار می بنند، وسواس است؛ زیرا انسان وسواسی به مغز عبادات نمی رسد و فقط به پوسته ظاهری آن مشغول می شود.
*حسادت؛ مانعی در برابر رشد و تکامل
وی، حسادت را از دیگر عوامل محرومیت از عبادات عنوان کرد و گفت: حسادت انسان را از رشد محروم می سازد؛ زیرا این دسته ازانسانها خود را از دیگران بالاتر می بینند و به جای رشدو تکامل، سعی می کنند دیگران را از بین ببرنند؛ البته در این بین، والدین می توانند نقش محوری داشته باشند تا با عمل خود فرزندانشان را حسود بار نیاورند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی اظهارداشت: ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای جبران و آمرزش گناهان است که باید از آن بهترین بهره را ببریم.
*رمضان؛ ماه تمرین ترک گناهان
وی درپایان با بیان این که رمضان، ماهی است که می توان در برابر گناهان مقاومت کرد و اراده خود را تقویت نمود، تصریح کرد: مشکل اصلی جوانان در ارتکاب گناهان، ضعف اراده است که این ماه می تواند، تمرین بسیار خوبی برای ترک گناه و آمرزش و استغفار باشد.